IN TOTAAL 19417 BELOFTES

Blog

315 mensen worden het gezicht van de nieuwe Beloofd!-campagne
Marco Luyten

Sinds ik vader ben geworden ben ik een heel andere man. Je voelt je plots emotioneler en hebt meer verantwoordelijkheid. Ook voor andere weggebruikers. Dankzij onze kinderen ben ik bewuster geworden in het verkeer. Vandaar mijn belofte.

Christophe Jacobs

Als reisblogger ben ik gek van roadtrips. Ik werk dan ook graag mee aan de Beloofd-actie op het verkeer veiliger te maken.

 
Marc Bogaert

Ik ben dit jaar langs de gewone wegen (geen autostrade) naar de Normandië geweest en heb me aan de aanbevolen snelheden gehouden .Vond het uitstekend om zoveel van de landelijke streken te hebben gezien, wat je met grote snelheid nooit kan bewonderen. Waarom ik me aan deze belofte zal houden? Ik laat zelf als gemachtigde opzichter iedere dag de kinderen veilig een drukke straat oversteken. BELOOFD!

Sonja De Reydt

Ik vertrek richting Kroatië met mijn zoon en ben enige bestuurder. Dus rijd ik er 3 dagen over en heb ik overnachtingen voorzien in Duitsland en Oostenrijk. Op deze manier heb ik voldoende slaap, begint mijn vakantie op de dag dat ik vertrek en kom ik goed uitgerust aan. Een vakantie dient tenslotte om uit te rusten. Ik heb een vrij actieve zoon, dus wanneer ik uitgerust ben kan ik actief meespelen en zo zijn we beide tevreden en zonder frustratie aan onze vakantie begonnen.

John Goversen

Te snel rijden is gevaarlijk voor jezelf en voor anderen. Het is ook asociaal. Ik hoop dat de Vlamingen massaal meedoen aan deze actie.

Bea Vermeulen

Ik beloof nooit te snel te rijden aan mijn kleinkindjes Liam en Amy. In 1989 verongelukte mijn toen 18 jaar jonge neef Kurt, door een aanrijding van een snelheidsduivel. Tot op de dag van vandaag, weet ik, hoeveel verdriet en onmacht daarbij komt kijken.

Sara Gysel

Ik beloof aan mijn kinderen niet te snel te rijden aangezien hun opa is omgekomen in een accident door een chauffeur die te snel reed

Lauryn De Leenheer

Ik en mijn vriend (we zijn intussen 3,5 jaar samen) hebben elkaar beloofd om niet te snel te rijden. Liever eens ergens te laat toe komen dan nooit meer toe te komen. Want haast en spoed is zelden goed 😉

Jessie Rotthier

Mijn papa was vroeger brandweerman. Door de vele verhalen van ongevallen van mijn papa te horen ( waarvan er nog steeds teveel met slechte afloop zijn) en door mijn stage bij slachtofferonthaal en het zien van de nabestaanden is het mij steeds bijgebleven welke gevolgen te snel rijden met zich kan meebrengen. Het is niet enkel het slachtoffer van het ongeval, maar een hele familie, vriendenkring en collega's die daardoor geraakt worden. Een ongeval is snel gebeurd, vaak met afschuwelijke gevolgen. Bovendien is het een manier om aan elkaar en aan iedere passagier in je auto te tonen dat je elkaar graag ziet en voor elkaar zorg wil dragen. Het is tevens een manier van respect en zorg dragen voor de andere weggebruikers. Indien iedereen dit respect toont (wat vroeger vertrekken, zodat we minder gehaast zijn of wat trager rijden ook al vinden we dit minder "stoer") en we dus met z’n allen de snelheden meer gaan respecteren kunnen we hopelijk met z’n allen de ongevallen naar beneden halen. Want goed rijden staat niet gelijk aan snel rijden, maar wel aan verantwoord rijden en rekening houden met elkaar.

Jill Gielen

De reden waarom ik me engageer voor deze campagne is omdat ik ervan overtuigd ben dat we enkel in een verkeersveilige omgeving kunnen leven als we allemaal ons best doen. Je aan de juiste snelheid houden, hoort daar nu eenmaal bij.

Maryse Verhelst

Voor mij zelf is het belangrijk om niet te snel te rijden omdat mijn man 10 jaar geleden overleden is . Dus is het belangrijk dat ik extra voorzichtig ben voor mijn zoon Marno !! Ik rij dus niet te hard maar met een 💖voor Marno !! 

Herman Gregoor

Snel rijden levert je absoluut geen winst op in tijd enkel “winst” in ellende en miserie voor nabestaanden van slachtoffers.

Jurgen Van der Elst

Vroeger reed ik heel snel, om stoer te doen en cool te zijn, maar snel rijden is helemaal niet cool en ik win er niks mee. Nu hou ik mij altijd aan de snelheid.

Ann Touchant

Mijn dochter had over de campagne gelezen en vroeg ik of wou meedoen.
Ik ben snel ongerust …een bezorgde mama. Misschien wil mijn dochter me een beetje geruststellen langs deze weg? We vonden het ook leuk om te doen – een engagement naar elkaar toe – en hopen dat de campagne veel succes heeft en andere mensen kan sensibiliseren.

Veilig verkeer is belangrijk. Toen ik zelf nog een kind was, is mijn opa is omgekomen in een auto-ongeluk en dat was te wijten aan overdreven snelheid. Iemand wordt zomaar weggerukt uit zijn familie en dat brengt veel verdriet. Ik wens het niemand toe.

Alain Thonnard

Te snel rijden is gevaarlijk. Ik verloor mijn dochter in het verkeer. Ik ben altijd voorzichtig.

Nathalie Weyers

Mijn nonkel is verongelukt door te snel rijden dus vond ik het wel belangrijk en mooi om de belofte te maken aan mijn dochtertje.